Senast lanserade webbplatser

Lanserad

S:t Botvids gymnasium

När Botkyrka kommun skulle ta fram en ny officiell webbplats passade S:t Botvids gymnasium på att haka på. Den gamla webben saknade mobilanpassning och var omodern och svår att redigera. Soleil tog fram en ny webb byggd i SiteVision och med en design utifrån skolans grafiska profil.

S:t Botvids gymnasium

S:t Botvids gymnasium

Webbplatsen har ett eget utseende, men är uppbyggd utifrån samma struktur som botkyrka.se.
S:t Botvids gymnasium valde Soleils paketlösning för externwebb som innehåller alla de vanligaste komponenterna och en tillgänglighetsanpassad struktur. Webbplatsen är anpassad för olika enheter, som dator och mobil.

  • - Alla elever surfar med sin mobil så det kändes jätteviktigt att webben är responsiv och ser bra ut i mobilen, säger Freddie Kaplan, webbansvarig på S:t Botvids gymnasium.

Webbplatsen är skolans fönster utåt och det är viktigt att den ger ett bra intryck. Den största vinsten med projektet är att den nya webben ser aptitlig ut. Syftet är att marknadsföra skolan för att locka elever att söka sig till oss, då har det stor betydelse att webben, som ofta är det första intrycket, ser bra ut.

  • - Webben är även mycket enkel att uppdatera tack vare SiteVisions CMS (publiceringsverktyg), som är intuitivt och logiskt. "What you see is what you get”. Det går snabbt att göra ändringar och samtidigt vara säker på att det blir rätt. Tidigare var jag inte så motiverad att gå in och göra ändringar eftersom jag inte var säker på att det skulle bli bra, berättar Freddie.

En ny funktion är att skolan genom en integration enkelt kan lägga upp veckans meny i matsalen. Via en snabblänk kan eleverna se hela matsedeln, i ett snyggt format med tydliga ikoner, utan att lämna sidan.

SiteVision-partner

SiteVision-partner: Soleil