Senast lanserade webbplatser

Lanserad

Hudiksvalls kommun – det kraftfulla intranätet som kombinerar tre olika plattformar

Man ville samla många olika funktioner så att medarbetarna skulle slippa växla mellan olika plattformar. Lösningen blev att kombinera tre plattformar i en samlad best of breed-lösning.

Hudiksvalls kommun intranät

Med sina olika verksamheter med olika behov var det en utmaning att välja endast en lösning. Hudiksvalls kommun valde därför SiteVision som CMS, kombinerat med Office 365 och Google. Resultatet blev en skräddarsydd lösning som medarbetarna kan samlas kring.

En ny enkelhet

Man valde SiteVision för att verktyget är lätt att hantera och det är enkelt att skapa innehåll med kvalitet. Just enkelheten var något man ville uppnå genom hela lösningen, så att man kunde underlätta i medarbetarnas vardag. Det är numera smidigt att hitta det man ska, att samarbeta i olika projektgrupper och att få en överblick av vad som händer i kommunen.

Att ha allt samlat på ett och samma ställe gör att medarbetarna får färre mejl att hålla koll på och det är lätt att till exempel komma åt uppgifter som rör ens anställning. Genom en kraftfull dokumenthantering vet man också att man har den senaste versionen av ett dokument och man slipper leta i enskilda hårddiskar efter dokument. Innehållet dubbelpubliceras heller inte i det nya intranätet.

Skräddarsydd lösning

När man fick tillgång till en uppsjö olika funktioner, valde man aktivt ut de som skulle vara en hjälp i det dagliga arbetet. På så sätt blir användarna inte överväldigade av val och medarbetarna slipper leta sig fram till sina favoritfunktioner.

Genom hela projektet har man varit öppen för att testa sig fram och justera under resans gång. Det har gjort att man fått ett samlat verktyg som verkligen är anpassat efter verksamhetens specifika behov. Med de bästa lösningarna ur tre olika system är det inte konstigt att Hudiksvalls kommuns har fått en mycket populär digital arbetsplats.

SiteVision-partner

SiteVision-partner: Soleil